No Default Route on an Andorid deice

Read the Updated Get Console FAQ Here, and post additional Questions that we should be answering

Moderator: sergey

Merkas
Posts: 3
Joined: Sun Dec 01, 2013 5:32 pm

No Default Route on an Andorid deice

Postby Merkas » Sat Dec 07, 2013 4:25 am

In the web settings under LAN there is an option to select "no default route" which should maintain your devices 3G network. This dosen't seem to work for Android devices. The 3G is turned off so that web access is disabled and only the Air Console network is active. Is there a work around to this?

Thanks

simon
Site Admin
Posts: 158
Joined: Mon Jun 06, 2011 2:48 pm

Re: No Default Route on an Andorid deice

Postby simon » Wed Dec 11, 2013 4:15 pm

Hi Merkas,
The Airconsole or SerialBot is not turning off your Android 3G. The no default route tick box means that the Airconsole will not send a default router address in the DHCP offer message, this means that if there is another default route to the internet on your Android device then it should be able to use it as it will be the Only default available to the phone/tablet. It works in our testing on a Galaxy S3 running 4.1, but haven't experimented with other versions of Android.

Merkas
Posts: 3
Joined: Sun Dec 01, 2013 5:32 pm

Re: No Default Route on an Andorid deice

Postby Merkas » Sun Dec 15, 2013 6:56 pm

Hi Simon,

I connect to the Airconsole with a Droid 4 phone running Andoird 4.1.2 .
If I go into the Wi-Fi settings and look at the gateway it shows ::1 .
If I try to browse the internet I get page can not be found until I disconnect from the Airconsole.

Thanks
Attachments
shot_2013-12-15_01-29-43.png
No Web Access
shot_2013-12-15_01-29-43.png (67.79 KiB) Viewed 41732 times
shot_2013-12-15_01-29-11.png
Default Gateway ::1
shot_2013-12-15_01-29-11.png (62.18 KiB) Viewed 41732 times
shot_2013-12-15_01-43-47.png
Droid 4 Running Android 4.1.2
shot_2013-12-15_01-43-47.png (46.55 KiB) Viewed 41732 times

simon
Site Admin
Posts: 158
Joined: Mon Jun 06, 2011 2:48 pm

Re: No Default Route on an Andorid deice

Postby simon » Fri Jan 31, 2014 8:44 am

Actually we have looked at this again and appears to be different (worse) on later versions (4.3) of Android - they want to disconnect from the Airconsole WIFI if it does not provide access to the internet. The workaround to have both access to Airconsole and internet at same time on Android will be to make Airconsole tether to Android phone. this appears to be the only way now to make Android routing work properly between WIFI and 3G. AP Client function is needed therefore on Airconsole which is in v2.0. V2.0 will be released (finally) late next week.

Merkas
Posts: 3
Joined: Sun Dec 01, 2013 5:32 pm

Re: No Default Route on an Andorid deice

Postby Merkas » Mon Mar 03, 2014 5:04 pm

Just wanted to say thanks for update the firmware (2.03) with the AP Client mode. This has solved the issues of not having internet access while connected to the Air Console.

Thanks

simon
Site Admin
Posts: 158
Joined: Mon Jun 06, 2011 2:48 pm

Re: No Default Route on an Andorid deice

Postby simon » Sat Mar 15, 2014 10:23 am

We've also updated the user guide in 2.03 on the website that has a section on how to do concurrent WIFI and 3G/4G on Android - it uses the tether feature. Download the updated user guide from the resources section on right hand side of http://www.get-console.com/airconsole


Return to “FAQ”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests